Neuvoja
Huijaus! Huijaus! Huijaus! Viime vuosina tällaisia hälytysviestejä on voinut nähdä tavallisilla Internetin osto- ja myyntisivuilla! Niinpä tämän luokiteltujen ilmoitusten sivujen omistajat haluavat antaa vinkkejä neuvoakseen sinua ymmärtämään, mikä on huijausta ja miten sen voi välttää, lisäksi annamme muutamia esimerkkejä huijauksista, jotta voit välttää niitä online-kaupoissa.
Mitä on huijaus?
Huijaus on petollinen teko! Ostaja ja myyjä voivat molemmat nielaista huijarin syötin. Mutta jos noudatat yksinkertaisia ohjeitamme, vältyt joutumasta huijarin uhriksi! Näin voit hoitaa ostoksiesi epäröimättä rauhallisin mielin.
Mikä on huijausten välttämistä koskevien vinkkien rooli?
Huijausta välttävät vinkit tarjoavat ehkäisevää tekniikkaa, jota voit käyttää suojataksesi itsensä itsesi huijareita vastaan. Luota meihin! On olemassa muutamia yksinkertaisia vinkkejä, joiden noudattaminen auttaa tunnistamaan huijauksen, näin vältyt tulemasta huijatuksi. Nämä vinkit ohjaavat ja auttavat online-ostajia ja -myyjiä hoitamaan asiat kunnolla joutumatta huijareiden uhriksi.
Keitä ovat huijarit?
Huijarit huijaavat toista osapuolta, joka ei tietenkään tiedä olevansa huijauksen kohteena. Eräs hyvä esimerkki on verkko-osto- ja myyntitoiminta, jossa huijari vastaa myynti-ilmoitukseen ja suunnitellee ja toteuttaa epärehellisen prosessin myyjän tietämättä.
Huijaustyyppejä:
Online-kaupan lisääntyessä yhä useammat ihmiset voivat joutua huijarien uhreiksi. Rahan ohella voi menettää omistamansa tavarat. Se voidaan kuitenkin välttää etukäteen tarkastamalla ostajien ja myyjien luotettavuus, sillä henkilöiden välillä on suora yhteys ilma kolmatta osapuolta. Kun kyse on verkkokaupasta, sitä on olemassa kahta eri tyyppiä - toisessa on kyse huutokaupasta ja toisessa luokitelluista ilmoituksista. Molemmissa tapauksissa kyse on suorasta ostajan ja myyjän välisestä tapahtumasta.
Huijaus ja luokitellut ilmoitukset...
Pidä varasi! Tarjolla on paljon houkuttelevia autojen tai moottoripyörien myynti-ilmoituksia tai kontaktisähköpostiviestejä myyjältä, joka vaikuttaa hyvin uskottavalta. Varo joutumasta huijarin uhriksi... Tässä on muutamia mainioita huijausesimerkkejä. Tutustu niihin tarkasti ja ole tarkkana tällaisen ilmoitusten ja viestien suhteen, jotka liittyvät tilaus- ja toimitushuijauksiin!
Tapaus 1:
Ostaessaan tuotetta myyjältä ostajan on maksettava summa (KÄTEISELLÄ), johon kuuluvat tuotteen hinta ja lähetyskulut (noutaminen). Tässä ovela huijari on lähetysyhtiö tai noudosta vastaava yhtiö ja tämä vaatii lähetyskuluja, jotka kuuluvat ostajan suorittamaan maksuun.
- Tässä myyjän on varmistettava henkilön persoonallisuus lähetysyrityksestä.
- On parempi olla maksamatta käteisellä, jos myyjä itse ei ole maksanut summaa käteisellä.

Sama tapaus voi tapahtua käteisen sijasta shekkien avulla. Tässä tapauksessa ostajan ei tule maksaa täyttä summaa myyjälle käteisenä muuttamatta shekkiä rahaksi. Huijarit voivat petkuttaa sinua katteettomilla shekeillä, ja voit menettää tuotteen ja lähetysrahat.
Tapaus 2:
Kun myyt tuotetta ulkomaalaiselle ostajalle, on oltava hyvin varovainen ja tarkka. Ulkomaiset ostajat valikoivat yksityishenkilöiden ilmoituksia ja he esittelevät itsensä hyvin kohteliaasti sähköpostiviestissä. Ulkomailla asuva ostaja haluaa ostaa tuotteen pankkivekselillä, joka on laadittu tuotteen hintaa korkeammalle summalle. Tässä ostaja antaa syötin. Myyjän, joka ottaa vekselin vastaan, tulee lähettää pankkishekki ylimenevälle summalle. Varo tätä syöttiä!
- Älä koskaan lähetä ostajalle pankkishekkiä, ennen kuin pankkisi on varmistanut ostajan vekselin.
- Lopuksi sinä voit koska tahansa perua pankkishekin, sillä se ei vastaa käteistä pankissa. Toimi siis varovasti ja käytä turvallisia menettelytapoja.
Nyt on aika katsoa muutamia tärkeitä huijausta ehkäiseviä vinkkejä:
- Älä koskaan lähetä tuotetta henkilölle, joka ei ole nähnyt kohdetta. Useimmat huijarit puijaavat sinua sanomalla, että luottavat palvelusi tai lähetykseen.
- Vain huijari voi vakuuttaa lähetyksen. Vältä siis ostamasta tällaisia tuotteita, joilla on tällaisia palveluita.
- Ostajan on paras tehdä kauppoja henkilöiden kanssa, jotka voi tavata paikan päällä.
- Älä koskaan ota vastaan huijarin shekkiä (ostaja) tämän maksaessa summan ja lähetyskulut.
- Älä vahvista shekkiä tai pankkivekseliä heti, kun olet saanut sen ostajalta. Jos shekki on katteeton, menetät rahasi.
- Ostajan ei koskaan tule paljastaa maksutietojaan, sillä tietojenurkinta- eli phishing-yritykset ovat tulleet hyvin yleisiksi.
Vinkkejä ostettaessa autoja ja vapaa-ajanajoneuvoja luokiteltujen ilmoitusten kautta:
- Ole tiukka sen suhteen, kuinka paljon rahaa voit käyttää : Käy useilla sivuilla ja vertaa the ajoneuvon hintaa. Älä tee päätöstä hätäisesti. Tutustu ensin paikallisiin myyjiin ennen online-kauppaa.
- Tee ostokset omalla seudullasi : Kun ostat autoja tai moottoripyöriä online-ilmoitusten kautta, ostajan voit aina katsoa myyjän toimipaikan. Käytä paikallisia myyjiä.
- Tee koeajo : Älä osta koskaan autoa näkemättä sitä päivänvalossa. Käy myyjän kanssa koeajolla. Käy aina myyjän luona, sillä näet ajoneuvon alkuperäisessä kunnossa.
- Tarkasta mahdolliset korjaukset : Jotkin ajoneuvot ovat myynnissä onnettomuusvahinkojen takia. Sinun on syytä tarkastaa ajoneuvon kunto asiantuntijan kanssa. Tarkista esimerkiksi ajoneuvojen myyntirekisteristä, onko autoon tehty isoja kolarikorjauksia.
- Tarkista ajoneuvon asiakirjat : Tarkasta aina ajoneuvon asiakirjat, jotta näet, onko myyjä ajoneuvon oikea omistaja, näin vältät huijaukset.
- Älä anna valtaa tunteille tai henkilökohtaisille tunteille : Tarkasta aina laatu äläkä kuuntele tunteitasi.
Hälytyskelot soivat huijauksen vuoksi...
- Ilmoituksen lähettäneellä myyjällä ei ole kunnollisia yhteystietoja.
- Ajoneuvon kuvauksessa voi olla virheitä ja ristiriitaisuuksia.
- Ota huomioon ilmoitusten lähetystiheys, se voi olla tärkeää.
- Ajoneuvosta on väärennettyjä valokuvia, ympäristö on väärä (muut maat tai muuten väärä tausta)
- Kieli on virheellistä, sillä useimmat huijarit eivät puhu kieltä äidinkielenään.
- Kun havaitset selvän huijausilmoituksen tai yrityksen, joka vaikuttaa huijaukselta, ota yhteys epäröimättä kansainvälisiin tahoihin avun saamiseksi.
Mikä se on? Miten se toimii?
Western Unionin rahansiirto (Money Transfer) auttaa rahansiirrossa lähettäjän ja vastaanottajan välillä. Yhtiöllä ei ole mitään hallussapitopalvelua. Lähettäessään rahaa Western Unionin kautta lähettäjä saa rahansiirron kontrollinumeron (Money Transfer Control Number, MTCN) toimenpiteen seuraamiseksi. Vastaanottajan on myös annettava MTCN-numero noutaessaan siirrettyjä rahoja.
Miksi Western Unionin käyttöä ei suositella?
Huijarit voivat sabotoida melkein kaikenlaisia monimutkaisia prosesseja, tehdä tuhojaan ja petkuttaa rahasi. Sinun on oltava erittäin varovainen, jotta vältyt Internet-rikollisuudelta. Western Unionin ehtojen ja sääntöjen mukaan yhtiö ei tarjoa minkäänlaista suojaa tai turvatalletuspalvelua. Lisäksi yhtiö ei ole vastuussa rahojen vastaanoton epäonnistumisesta, näin on lähettäjän vastuulla seurata lähetystoimenpiteen etenemistä ja varmistaa, että se on tehty. Western Unionin tärkein haittapuoli on se, että se ei takaa mitään suojaa rahansiirrolle.
Ostajat - Olkaa varovaisia
Online-ostajien on oltava varuillaan huijarien varalta käyttäessään Western Unionia. Suosittelemme, että et käytä online-rahansiirtoa maksaessasi Internet-huutokaupan ostoksia. Jos myyjä korostaa vain rahansiirtoa, ostajan on oltava varovaisempi. Oikeilla myyjillä on muita maksutapoja eivätkä he koskaan halua käyttää rahansiirtopalvelua. Ostajana sinun on tarvittaessa tarkistettava myyjän luotettavuus tai tämän saama palaute. Joskus se voi myös olla väärennettyä, joten älä koskaan tee rahansiirtoa tuntemattoman henkilön kanssa.

PNEUS-ONLINE ei ole vastuussa näillä sivuilla olevien ilmoitusten sisällöstä tai niiden seuraamuksista.
Länsi-Eurooppa :
Itä-Eurooppa :
Amerikka :
Aasia :
Afrikka :
Oseania :
Käytetty auto, käytetty moottoripyörä, käytetty maasturi, käytetty skootteri, auton myyminen, myy auto, moottoripyörän myyminen, myy moottoripyörä, autoilmoitukset, moottoripyöräilmoitukset
Alfa Roméo, Audi, BMW, Citroen, Fiat, Ford, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Toyota, Volkswagen